7 acitviteiten die je slimmer maken ! IQ TEST Nieuws

Onze levensstijl is van groot belang voor je intelligentie. Heel wat mensen weten niet dat deze leuke activiteiten je brein een boost geven.

1. ZwangerschapUit onderzoek bij ratten blijkt dat de hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap invloed hebben op het brein.

2. Sociaal zijnIntelligentie draait om veel meer dan goed zijn in wiskunde of talen. Sociale intelligentie is ook heel belangrijk, dat is de mogelijkheid om anderen te begrijpen en met hen te communiceren.

3. Nieuwe dingen lerenAls je je hersenen iets nieuw laat leren, zullen ze nieuwe verbindingen leggen. Uit onderzoek blijkt dat wanneer mensen een nieuwe vaardigheid leren, als het spelen van piano of fietsen, nieuwe hersencellen aan het werk worden gezet. 4. TuinierenAls je een goed brein wilt, moet je veel tijd in de tuin doorbrengen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die dagelijks tuinieren een derde minder kans hebben op dementie. 5. DansenSport is over het algemeen goed voor je hersenen, maar dansen is zeker efficiënt. Het houdt je niet alleen fit, het zet ook je hersenen aan het werk.

6. Alcohol in beperkte mateOvermatig alcohol drinken is slecht voor je brein. Maar in geringe porties stimuleert het je hersenfunctie.

7. Mentale problemen Aristoteles zei dat er geen genie bestaat die niet een beetje gek was. De manische fase van een manische depressie wordt geassocieerd met snel denken, grotere verbale vloeiendheid en veel zelfvertrouwen, schizofrene mensen ervaren snelle sprongen in hun gedachten, waardoor ze buiten het kader leren te denken.

Bron: HLN

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!