Acht uur op kantoor niet altijd efficiënt IQ TEST Nieuws

Door Thomas van Aalten (vkbanen.nl)

Lifehackers willen slimmer leven. Zonder files meer werk verrichten en dan ook nog regelmatig sporten. Het is toch vreemd dat kenniswerkers nog steeds werken zoals de kantoorklerken van de vorige eeuw?

Het Nederlandse weblog lifehacking.nl is een goed bezochte site. Op nu.nl staat het kopje lifehacking zelf keurig gerangschikt tussen sport, weer en verkeer. Maar wat is het in vredesnaam? En hoe bekend is dit fenomeen? In tegenstelling tot wat de term doet vermoeden, heeft het niets te maken met computerhacken en is het ook niet alleen bestemd voor computerfreaks. Volgens Martijn Aslander, ("lifehacker, connector, resourcerer') is lifehacking een verzamelterm voor slimmer leven. In een ideale wereld zouden we volgens lifehackers zonder files kunnen leven, betere keuzes maken en op de werkvloer meer werk verrichten.

Getting Things DoneEen beetje moderne kantoormedewerker heeft het laatste werk van David Allen, de populaire "efficiencygoeroe', vooral bekend van zijn boek Gettings Things Done, in huis. Zijn nieuwste boek heet trouwens Making it all work (zie ook vkbanen.nl/gtd). Allen behandelt in Getting Things Done strategieën hoe we op het werk moeten omgaan met de voortdurende stroom van mails, memo's, smsjes, agendapunten en to-do's.Eigenlijk vormt Allen met zijn GTD een soort blauwdruk voor lifehacking – "een nieuwe manier van timemanagement'.....Lees verder op vkbanen.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!