Ben jij bang uitgevallen? IQ TEST Nieuws

#Oxytocine #Angst ; Ook met shotje oxytocine deinst verlegen persoon terug voor boos gezicht.Onder invloed van oxytocine laten mensen zich minder afschrikken door boze gezichten. Maar dat gebeurt alleen als ze niet sociaal angstig zijn. Dat stellen Leidse en Nijmeegse psychologen in een publicatie in Psychological Science.
Emoties herkennen
Onder invloed van oxytocine laten mensen die laag scoren op sociale angsten zich minder afschrikken door boze gezichten, zij zoeken die juist op.Mensen herkennen doorgaans beter andermans emoties als ze het hormoon oxytocine toegediend krijgen, zo blijkt uit eerdere onderzoeken. Maar wat doen ze met die informatie? Die vraag is nog niet goed onderzocht, vindt de Leidse psychologe Ellen de Bruijn. Ze onderzoekt waarom mensen met psychiatrische aandoeningen vaak ernstige problemen hebben in sociale situaties. En ze wil weten of het hormoon oxytocine voor andere reacties kan zorgen. Samen met haar promovendus Sina Radke onderzocht De Bruijn hoe proefpersonen met een snufje oxytocine reageren op boze of vrolijke gezichten...
Lees het artikel verder op de website van de Universiteit Leiden.
 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!