Ben jij hard of zacht voor jezelf? IQ TEST Nieuws


Is er een relatie tussen sociale angst en zelfcompassie? Met dit onderzoek won Guna Schwanen (28), masterstudent Mental Health, vorige week de eerste prijs – 1500 euro – in de categorie ‘law, economy and society’ op de jaarlijkse Student Research Conference. Daar wordt bacheloronderzoek onder de aandacht gebracht.
“Ik was een beetje sprakeloos. Ik was echt niet naar de conferentie gegaan met het idee dat ik wel even zou winnen”, lacht Schwanen. In juni rondde ze haar bachelor gezondheidswetenschappen af. “Mijn scriptie was op tijd klaar, dus besloot ik een artikel voor de conferentie in te zenden. De coördinator van het Marble-project, Jonathan van Tilburg, had ons daarop gewezen.”
Schwanen deed onderzoek naar de relatie tussen sociale angst en zelfcompassie. Gebrek aan dat laatste is iets wat de meeste mensen zullen herkennen. “Als een goede vriend een fout maakt, zijn we geneigd om iemand gerust te stellen. Het is niet erg, het komt wel goed. Maar voor onszelf kunnen we keihard zijn. Terwijl het gezonder is om een vriendelijke houding tegenover jezelf aan te nemen...”


Lees het artikel verder op de website Observantonline.nl.

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!