De marketeer zit in uw brein IQ TEST Nieuws

Marketeers hebben de hersenscan ontdekt. Met neuromarketing proberen ze te rommelen met ons onderbewuste. Wat hebben bedrijven in ons hoofd te zoeken?

Een plaatje van een doodzieke long of de melding roken lijdt tot een langzame en pijnlijke dood. Schrikken ze rokers af? Ja, zeggen rokers in interviews. Niet waar, blijkt uit hersenscans. Een gebied in de hersenen dat lichamelijke behoeften aan alcohol, seks, drugs én roken stimuleert, licht juist op bij het zien van anti-rookuitingen. Wie een door kanker aangetaste long ziet, heeft juist meer zin in een sigaret.

Het is een van de bevindingen van een hersenonderzoek dat de Deense marketinggoeroe Martin Lindstrom deed. Hij legde 2.000 vrijwilligers onder de hersenscan en bekeek welke gebieden van de hersenen oplichten bij het zien van producten en advertenties. Hij ontdekte bijvoorbeeld dat bij sterke merken zoals Coca Cola hersengebieden gaan oplichten die in verband worden gebracht met "plezier"en "beloningen'. Dat bij het zien van een bekend merk als Apple dezelfde hersengebieden actief worden als bij mensen die bezig zijn met hun religie. En dat geuren grote invloed hebben op koopgedrag.

Marketeers moeten inspelen op het onderbewuste, schrijft hij in zijn eind vorig jaar uitgebrachte boek Buyology. Hij beweert dat 85 procent van ons gedrag onderbewust is. Waarom grijpt iemand naar wasmiddel X in de supermarkt? Vraag het, en er komt een onduidelijk antwoord. "Ik weet het niet."Logisch, vindt Lindstrom. We weten het niet, omdat het onderbewuste de beslissing maakte. En wil je als marketeer weten hóe dat onbewuste werkt, dan is er maar één methode: in de hersenen kruipen... lees verder op depers.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!