Denken Herinneren leren IQ TEST Nieuws

#Middle-Aged Brain ; Hersenen verouderen al op middelbare leeftijd.Elissa Klaassen deed onderzoek naar de invloed van veroudering op de werking van de hersenen, vooral naar de cognitieve functies zoals denken, herinneren en leren. Uit haar onderzoek blijkt dat cognitieve achteruitgang bij mensen van middelbare leeftijd zichtbaar is in de hersenen.
Veel ouder wordende mensen hebben last van vergeetachtigheid. Ook klagen zij regelmatig over de moeite die ze moeten doen om normaalte functioneren en om nieuwe dingen te leren. Het plannen en organiseren gaat minder gemakkelijk en dat leidt snel tot cognitieve vermoeidheid. Dergelijke klachten treden al op bij mensen van middelbare leeftijd, zeker als zij het druk hebben. Tot nu richtte onderzoek naar de cognitieve veroudering zich vooral op mensen ouder dan 60 jaar. Klaassen richtte zich juist op volwassenen tussen 40 en 60 jaar oud. Zij zitten nog in de zogenaamde "piek van het leven': ze voeden kinderen in de tienerleeftijd op en zijn meestal volop actief in het arbeidsproces. Ook bestudeerde zij de effecten van gebruik van koffie aan het einde van de werkdag en laat zien dat cafeïne bij complexe geheugentaken eigenlijk tegenwerkt...
Lees het artikel verder op VU.nl.
 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!