Epilepsie diagnose en behandeling IQ TEST Nieuws

EPILOG, een spin-off van imec en de UGent, komt met een nieuwe technologie die de diagnosestelling van epilepsie op verschillende vlakken bevordert.
De startup ontwikkelde een geautomatiseerde dienst om grote hoeveelheden eeg-data van epilepsiepatiënten snel en accuraat te analyseren. Artsen kunnen daardoor gemakkelijker en objectiever een gefundeerde beslissing nemen over een optimale behandeling. Internationaal gooit EPILOG alvast hoge ogen. Momenteel testen zeven Europese centra de nieuwe techniek al uit.
Epilepsie, een aandoening waarbij er ‘kortsluiting’ optreedt in de hersenen, is een complexe pathologie die opduikt in verschillende vormen. Het screenen en behandelen van de ziekte is vandaag een lang, ingewikkeld en arbeidsintensief proces. Bovendien lijdt een derde van de patiënten aan zogenaamde ‘farmacoresistente epilepsie’: zij kunnen niet met medicatie geholpen worden. Hersenchirurgie is wel een mogelijke uitweg, maar ziekenhuizen kampen dan weer met wachtrijen van één tot anderhalf jaar. EPILOG heeft daarom een oplossing klaar die de probleemzones in de hersenen sneller en preciezer lokaliseert. Artsen kunnen daardoor gemakkelijker een onderbouwde beslissing nemen over de meest aangewezen behandeling van hun patiënten...

Lees het artikel verder op Ugent.be.

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!