Focus foetsie? IQ TEST Nieuws

Dit artikel in één ruk lezen zonder tussendoor een berichtje te beantwoorden: moeilijk. De moderne bureauwerker struikelt door zijn dag, van mailbox naar appje en terug. Concentratie en focus: zó vorige eeuw?

Een mail floept binnen, vaak mét geluidje, en je checkt meteen, want het zou maar eens belangrijk moeten zijn. Herkenbaar? ‘Technologische ADHD’ noemde Koen De Leus, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis, het onlangs in de krant: ons mail- en socialmedia­gebruik zetten onze productiviteit op het werk zwaar onder druk. Het alarmpeil is stilaan bereikt. “Daar kan ik me wel iets bij voorstellen”, zegt cognitief psycholoog Bert Reynvoet ons. “Als je voortdurend switcht tussen twee of meer taken – als je binnenkomende berichtjes altijd meteen checkt – dan moet je brein constant de lopende processen voor de ene taak uitschakelen, en die voor de andere activeren. Je ‘planner’, het planningscentrum vooraan in je brein, maakt overuren. Het lijkt dan misschien dat je veel werk verzet, maar de optelsom aan het einde van de dag is negatief.”

Lees het artikel verder op de website van de KU Leuven.

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!