Geniaal voor de baas IQ TEST Nieuws

Wie krijgt het auteursrecht – en bijbehorende zak met geld - op die geniale inval onder werktijd? Als je zelf iets bedenkt mag je het resultaat daarvan ook zelf exploiteren.In tal van beroepen bedenken en maken werknemers zaken die vallen onder de Auteurswet. Denk aan reclamemakers, ontwerpers, architecten en journalisten.

In de auteurswet is echter een bijzonder artikel opgenomen. Daarin staat dat als jij iets bedenkt of maakt in loondienst, niet jij maar je werkgever als maker wordt aangemerkt. Die heeft dan ook het recht om het product van jouw inspanningen te exploiteren.

Neem een grafisch ontwerper. Als hij in dienst van een reclamebureau een affiche ontwerpt, ontvangt hij daarvoor zijn salaris. De auteursrechten van dat affiche komen aan zijn werkgever toe. Als het reclamebureau dat affiche vervolgens voor veel geld exploiteert, heb je als werknemer geen recht op een deel van de opbrengst.Lees verder op fd.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!