Gratis Rijstijl Test van BOVAG IQ TEST Nieuws

Gratis Rijstijl Test voorkomt ongelukken.

Bron: Persbericht BOVAGDatum: 08-09-2009

Automobilisten kunnen vanaf volgende week gratis hun rijstijl laten testen bij meer dan zeventig BOVAG-rijscholen in heel Nederland. De Rijstijl Test is de eerste objectieve toets waarmee de kans op het veroorzaken van ongelukken kan worden vastgesteld. De rijstijl van de bestuurder wordt in kaart gebracht op een simulator. Daarbij wordt de kandidaat beoordeeld op veilig én brandstofbesparend rijgedrag. Na afloop krijgt de automobilist tips om zijn rijstijl waar nodig aan te passen.

Veel bestuurders nemen risico's in het verkeer zonder zich daarvan bewust te zijn. Dit heeft grote gevolgen voor de verkeersveiligheid. Een rijstijltest op de simulator biedt gedetailleerd inzicht in het eigen rijgedrag. Uit onafhankelijk onderzoek van Technische Universiteit Delft blijkt dat met behulp van de Rijstijl Test kan worden bepaald welke bestuurders een verhoogde kans hebben een ongeluk te veroorzaken. Het onderzoek is uitgevoerd met gegevens van 850 proefpersonen. Daarnaast kan met de Rijstijl Test worden bekeken of de rijstijl tot onnodig hoog brandstofverbruik leidt.

De Nationale Rijstijl Test is een samenwerkingsproject van BOVAG Rijscholen, Green Dino (leverancier simulatoren), Het Nieuwe Rijden (SenterNovem), Polis Direct, Bovemij Verzekeringen, TU Delft, Sjaak de Conick Traffic Management en Veilig Verkeer Nederland. Verzekeraar Polis Direct biedt 30 euro korting op zijn autoverzekering aan automobilisten die de test positief afleggen. BOVAG-verzekeraar Bovemij Verzekeringen onderzoekt hoe de Rijstijl Test bij bedrijven in de mobiliteitssector een rol kan spelen. Onderzoeksgroep DATA van TU Delft blijft bij het project betrokken en gaat de resultaten van de Rijstijl Test nader onderzoeken in het kader van risicoanalyse.

De Rijstijl Test wordt gelanceerd tijdens de Week van de Vooruitgang (14 t/m 21 september). Op www.rijstijltest.nl kunnen automobilisten zien welke rijscholen in hun omgeving de Rijstijl Test afnemen.

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!