Grondbacterie kan hersenen stimuleren IQ TEST Nieuws

Een specifieke bacterie die in aarde en stof voorkomt, kan mogelijk de leerprestaties van mensen verbeteren. Dat concluderen Amerikaanse wetenschappers na een experiment met muizen.

De bacterie met de naam Mycobacterium vaccae stimuleert de groei van bepaalde zenuwcellen in het brein van muizen. Ook worden de dieren minder snel zenuwachtig. Muizen die worden gevoed met de bacterie vinden daardoor sneller de weg in een doolhof, zo melden wetenschappers van The Sage Colleges in New York.

De onderzoekers kwamen tot hun bevindingen toen ze twee groepen muizen lieten navigeren door een doolhof. De ene groep kreeg voedsel met Mycobacterium vaccae voorgezet. De andere muizen kregen voer zonder de bacterie te eten.

Blijvende invloed De eerste groep vond veel sneller de weg door het gangenstelsel. En de invloed van de bacterie op hun leerprestaties was blijvend. Zelfs toen het speciale dieet met de bacterie al een tijdje was beëindigd, bleven de muizen beter presteren dan hun soortgenoten die de bacterie niet hadden binnengekregen.

De resultaten van het onderzoek zijn bekend gemaakt op een bijeenkomst van de American Society for Micobiology in San Diego.

Twee keer sneller Volgens de wetenschappers zijn hun bevindingen erg overtuigend. "We hebben vastgesteld dat de muizen die Mycobacterium vaccae te eten krijgen, gemiddeld twee keer zo snel de weg in het doolhof vinden dan de andere muizen", verklaart hoofdonderzoekster Dorothy Matthews op nieuwssite Physorg.com. "Ook vertonen ze minder stressgedrag dan hun soortgenoten."

Buiten spelen De onderzoekers vermoeden dat ook het leergedrag van mensen kan worden gestimuleerd met de bacterie. "Het is interessant om te speculeren dat scholen leerprestaties zouden kunnen verbeteren en stressgedrag zouden kunnen verminderen door een speelkwartier te houden in een gebied waar Mycobacterium vaccae aanwezig is.", aldus Matthews.

bron: nu.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!