Hersengymnastiek 2.0: Het opgevoerde brein IQ TEST Nieuws

Auteur: Bruno van Wayenburg Hersengymnastiek heet nu braintraining, en wordt gespeeld op gamecomputer, internet en televisie. De belofte is een slinkende "hersenleeftijd'. Maar word je er ook echt slimmer van, of tenminste minder snel dom? Misschien, maar het is hard werken.

Mijn brein doet pijn. De oefening die ik al een halfuurtje aan het doen ben op de computer vergt het uiterste van de grijze cellen. Plaatjes van vierkantjes in een groter vlak volgen elkaar om de paar seconden op, en tegelijkertijd hoor je een stem letters zeggen.Je moet op de A drukken als het plaatje dezelfde positie heeft als twee plaatjes terug, en op de L als datzelfde geldt voor de gesproken letters.

Als het een poosje goed gaat, schakelt de test over naar drie plaatjes terug, en daarna vier en vijf, zodat het niet te makkelijk wordt. Al snel voel ik me alsof ik een dag belastingrecht in het Duits hebt zitten bestuderen. Mentaal uitgewrongen.

Deze 'dual-n-back-test' is een van de weinige oefeningen waarvan wetenschappelijk vaststaat dat je er slimmer van wordt. Een beetje, afhankelijk van wat je onder "slimmer' verstaat. En als je er weken mee oefent..Lees verder op intermediair.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!