IQ test voor varkens succesvol doorlopen ! IQ TEST Nieuws

AMSTERDAM – Varkens zijn in staat om met behulp van een spiegel hun eten op te sporen. Dat blijkt uit een experiment dat wordt beschouwd als een IQ-test voor dieren.

Onderzoekers van de universiteit van Cambridge plaatsten een spiegel in een varkensstal met acht varkens. Vervolgens legden ze een voorraadje voedsel neer, dat de dieren alleen via de spiegel konden waarnemen. Zeven van de acht varkens slaagden er razendsnel in om het voedsel met behulp van het spiegelbeeld te vinden. De resultaten van het experiment zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Animal Behaviour.

Chimpansees De zogenaamde spiegeltest wordt vaak gebruikt om het bewustzijn en de cognitieve prestaties van dieren in kaart te brengen. Eerder slaagden chimpansees, dolfijnen , olifanten en papegaaien er al in om via een spiegel objecten in hun omgeving op te sporen. Volgens hoofdonderzoeker Donald Broom bewijst zijn onderzoek dat varkens veel intelligenter zijn dan iedereen denkt.

Betere behandeling "Hiermee is voor het eerst aangetoond dat varkens in staat zijn om spiegels te gebruiken", verklaart Broom in het Amerikaanse tijdschrift Wired. "Het aantonen van een verfijnd leervermogen en bewustzijn kan mogelijk de manier veranderen, waarop mensen over varkens denken. Misschien worden de dieren hierdoor in de toekomst beter behandeld", aldus Broom.

Bron: Nu.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!