Is intelligentie erfelijk? IQ TEST Nieuws

#iq: Genen voor IQ verdampen bij nader onderzoek.Intelligentie is voor een groot deel erfelijk. Maar de speurtocht naar genen voor IQ heeft niets opgeleverd. Intelligentie zit blijkbaar ergens anders.
Het staat in ieder populair psychologieboek te lezen: intelligentie is voor ongeveer 70 procent "erfelijk'. De ontwikkeling van iemands intelligentie is weliswaar onvoorspelbaar (het IQ op 6-jarige leeftijd zegt bijna niets over het IQ wanneer iemand volwassen is), maar het eindresultaat wordt, zo lijkt het, grotendeels bepaald door onze ouders.
Slimme ouders krijgen slimme kinderen. Dit gegeven, dat al ruim een halve eeuw geleden werd ontdekt, heeft er voor gezorgd dat genetici driftig op zoek gingen naar die genen die verantwoordelijk zouden zijn voor onze intelligentie. In de loop der jaren zijn ook heel wat "verdachten"gesignaleerd. Maar bij nader onderzoek vielen die een voor een weer af. Nu zijn er geen genen meer over. Slecht nieuws voor wie denkt dat we straks hoogintelligente kinderen kunnen selecteren op basis van DNA. En goed nieuws voor iedereen die dat juist nooit wil meemaken...
Lees het artikel van Marcel Hulspas verder op DePers.nl.
 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!