Klagen is een keuze? IQ TEST Nieuws

#nieteerlijk ; Daarom stemt u op partijen die ongelijkheid niet aanpakken.Mensen klagen vaak over de oneerlijke verdeling van de rijkdom op aarde. Maar vaak stemmen diezelfde mensen toch op partijen die die oneerlijke verdeling niet gaan oplossen. En dat is nu te verklaren.
Onderzoekers zetten een aantal experimenten op. In het eerste experiment kregen proefpersonen de opdracht om vijf taken die ze de vorige dag hadden gedaan, op te schrijven. Een andere groep mensen schreef vijf keuzes die ze de vorige dag hadden gemaakt, op. Daarna werd de proefpersonen (afkomstig uit de VS) gevraagd hoe zorgelijk ze de oneerlijke verdeling van de rijkdom vonden.
KeuzeDe mensen die eerder keuzes hadden opgeschreven, vonden de oneerlijke verdeling veel minder zorgwekkend dan mensen die vijf taken hadden opgeschreven. Zelfs nadat de onderzoekers het geslacht, de sociaal-ecenomische status en politieke voorkeur van de proefpersonen in de studie hadden meegenomen, bleef dat effect overeind..
Lees het artikel van Caroline Kraaijvanger verder op scientias.nl.
 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!