Laat jij je commanderen? IQ TEST Nieuws

We zagen het onder meer in experimenten van Stanley Milgram. Heel ‘gewone’ mensen die in opdracht van anderen heel akelige dingen doen. Nieuw onderzoek kan die experimenten wellicht verklaren.
Het is misschien wel één van de bekendste experimenten in de psychologie. Het experiment van Stanley Milgram. Hij verzamelde een aantal proefpersonen en liet ze vragen stellen aan een andere proefpersoon (in werkelijkheid een acteur). Als deze het juiste antwoord niet wist, moesten de proefpersonen hem een stroomschok toedienen. Naarmate er meer foute antwoorden werden gegeven, werd de stroomschok sterker. De acteur – die in werkelijkheid dus helemaal geen stroomschok kreeg toegediend – schreeuwde het soms uit van de pijn of riep dat hij een hartaandoening had. Sommige proefpersonen gingen dan twijfelen; ze wilden hem eigenlijk geen stroomschok meer toedienen. Maar een klein zetje van de onderzoekers – “Je hebt geen keus, je moet door” of “Het is belangrijk voor het experiment dat je doorgaat” – was dan genoeg om de proefpersonen toch een stroomschok toe te laten dienen. Uiteindelijk bleek uit het onderzoek dat de meeste proefpersonen doorgingen tot het niveau van stroomsterkte dodelijk was...


Lees het artikel van Caroline Kraaijvanger verder op Scientias.nl.

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!