Latere schoolkeuze valt niet goed in 2e Kamer IQ TEST Nieuws

Het pleidooi van minister Ronald Plasterk (Onderwijs) om kinderen pas na de basisschool te laten kiezen voor vmbo, havo of vwo valt in slechte aarde bij de Tweede Kamer.

CDA, PvdA, SP en VVD zien meer in andere mogelijkheden om leerlingen op het juiste lesniveau te krijgen.  CDA-Kamerlid Jan Jacob van Dijk stelt dat het de laatste jaren al een stuk gemakkelijker is geworden om door te stromen van de ene middelbare school naar de andere. De basisschool zou de beste vervolgopleiding goed in kaart kunnen brengen door de prestaties van de leerlingen nog beter vast te leggen. Hij wijst erop dat in groep acht van de basisschool het niveau al niet meer goed aansluit bij de leerlingen. Sommigen kunnen niet meekomen, terwijl hun klasgenoten zich zitten te vervelen. Een latere schoolkeuze zou dit probleem verlengen tot in het voortgezet onderwijs. Lees verder op nu.nl.

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!