Lon-dom Boris Johnson IQ TEST Nieuws

#IQ #Hautain ; "Elitaire' Londense burgemeester Boris Johnson doet een beetje dom.

Boris Johnson, de burgemeester van Londen, is, om met de woorden van koningin Màxima te spreken, een beetje dom. Vorige week hield hij de jaarlijkse terugkerende Margaret Thatcher-speech. Hierin spotte hij met mensen met een laag IQ. De zestien procent van "onze soort', zoals hij stelde, met een IQ van 85 of lager "gaat het moeilijk krijgen in het leven omdat hun IQ zo laag is'.

Ook verklaarde hij niet te geloven in economische gelijkheid, "ongelijkheid (net als hebzucht) is essentieel om de boel wakker te schudden en een stimulans voor economische activiteit. "The harder you shake the pack, the easier it will be for some cornflakes to get to the top'. The pack is hier dan die zestien procent met een laag IQ en die paar cornflakes de top twee procent met een IQ boven 130. De Engelse bevolking kon het niet bepaald waarderen. De burgemeester werd elitair genoemd en zijn opleiding bij sjieke Eton veelvuldig aangehaald.

Een week later, tijdens zijn eerste publieke optreden sinds de omstreden speech, wordt Johnson flink aan de tand gevoeld. Elke eerste dinsdag van de maand krijgen luisteraars van radiostation LBC de gelegenheid de burgemeester vragen te stellen. De presentator legt de politicus dit keer drie vragen uit een IQ-test voor. Hier was Johnson duidelijk niet op voorbereid: twee beantwoordt hij er fout, waarop hij bij de laatste weigert antwoord te geven. Een beetje dom dus....

Lees en kijk verder op de site van HP de Tijd.

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!