Minder intelligente kinderen door corrigerende tik ouders ? IQ TEST Nieuws

AMSTERDAM – Kinderen die regelmatig een corrigerende tik of klap ontvangen, worden daarmee gehinderd in hun intellectuele ontwikkeling. Dat beweren Amerikaanse wetenschappers in een nieuwe studie.

Onderzoekers van de universiteit van New Hampshire brachten gedurende vier jaar de intellectuele ontwikkeling van 1500 kinderen in kaart. De deelnemertjes aan het experiment die regelmatig door hun ouders werden gecorrigeerd met een tik of klap bleken na vier jaar minder vooruitgang te hebben geboekt. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite LiveScience.

IQ Kinderen tussen de twee en vier jaar die vaak fysiek werden gestraft, scoorden na vier jaar gemiddeld 5 punten lager bij een IQ-test dan leeftijdsgenootjes die nooit klappen hoefden op te vangen. Bij de 5 tot 9-jarige proefpersonen scoorden de kinderen die regelmatig werden gecorrigeerd met een klap gemiddeld 2,8 punten lager. De onderzoekers maakten de resultaten van hun studie bekend op de International Conference on Violence Abuse and Trauma in San Diego.

Opleiding Volgens de onderzoekers suggereren de resultaten van de studie een duidelijk verband aan tussen fysieke straffen en intelligentie. De invloed van andere factoren zoals de opleiding en het inkomen van de ouders werd ook meegenomen in het onderzoek. “Zelfs de frequentie waarmee ouders hun kinderen slaan, maakt al verschil", zo verklaart hoofdonderzoeker Murray Straus in de Britse krant The Daily Telegraph. “Hoe meer er wordt geslagen, hoe langzamer de mentale ontwikkeling van een kind verloopt."

Slimme kinderen “Alle ouders willen slimme kinderen", aldus Straus. “Dit onderzoek laat zien dat het voorkomen van fysieke straffen daarbij kan helpen."

Bron: Nu.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!