Motivatie en wilskracht IQ TEST Nieuws

#doelnietbereikt ; "Je hebt zeker niet genoeg je best gedaan..." Klopt dat wel?'Roshan Cools, hoogleraar Cognitieve neuropsychiatrie aan de Radboud Universiteit Nijmegen krijgt een onderzoeksbeurs van 600.000 dollar van de Amerikaanse James S. McDonnell Foundation voor een plan om de hersenmechanismen van motivatie en wilskracht te onderzoeken.
Cools krijgt de prijs om de precieze verhouding tussen motivatie en cognitieve controle te onderzoeken en erachter te komen wat de hersensignaalstof dopamine daarmee te maken heeft. "Wat ik wil weten is of het wel klopt dat motivatie, of wilskracht, het makkelijker maakt om onze doelen te bereiken, om cognitieve controle uit te oefenen. Is dat zo, en is dat in alle gevallen zo? Waarschijnlijk niet. De ene vorm van cognitieve controle is namelijk de andere niet. Gemotiveerd zijn lijkt goed te werken voor de ene taak, maar juist slecht voor de andere taak. Vaak wordt gedacht dat als iemand zijn doelen niet bereikt, dat er dan iets mankeerde aan zijn motivatie. "Je hebt zeker niet genoeg je best gedaan..." Klopt dat wel?'
Lees het artikel verder op RU.nl.
 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!