Multitaskers zijn slecht in multitasken IQ TEST Nieuws

De mensen die het meest 'multitasken', zijn er het slechtst in. Dat is de verrassende uitkomst van een Amerikaanse studie.

Onderzoekers aan de Stanford University verdeelden een groep van 262 studenten in een groep die zei veel dingen tegelijk te doen en een groep die minder aan multitasking doet. Daarbij werd ze gevraagd hoeveel vaak ze per dag verschillende media - de tv, de computer, internet, de telefoon - tegelijk gebruiken.

De lichte multitaskers kwamen niet verder dan gemiddeld anderhalf apparaat tegelijk, de zware multitaskers zijn soms wel doende met vier toestellen tegelijk.

Gekeken werd daarna hoe de proefpersonen in staat waren dingen te onthouden, of ze zonder kleerscheuren van de ene naar de andere taak konden over gaan en hoe goed ze in staat zijn om zich op een opdracht te focussen.

De scores van de multitaskende 'laboratoriumratten' in experimenten was significant lager....Lees het artikel van Peter van Ammelrooy verder op vkbanen.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!