Netwerk is mede bepalend voor productiviteit IQ TEST Nieuws

Door: Jan Kooistra (vkbanen.nl)

Hoe vaak mail jij met je manager? Die vraag is serieuzer dan je misschien denkt. Hoe vaker een consultant contact heeft met zijn baas, hoe productiever en winstgevender hij of zij is, blijkt uit onderzoek van IBM en de Amerikaanse universiteit MIT naar het communicatiegedrag van duizenden consultants van IBM in tientallen landen.

Hoeveel e-mails versturen ze? Aan wie? En waarover gingen die mails? Met wie belden ze en gebruikten ze onderling instant messaging? Aan welke projecten werkten ze, met wie en voor wie? En wat was hun functie? Hoeveel geld verdienden ze voor hun baas?

Prestaties

Met al die gegevens samen legden de onderzoekers het netwerk van de consultants bloot en bekeken ze wat de invloed van hun sociale netwerk is op hun productiviteit, ofwel hun financiële prestaties.

Dat levert unieke gegevens op. Al vaker is onderzoek gedaan naar de rol van netwerken binnen een organisatie, maar nooit eerder is gebruikgemaakt van de stroom aan gegevens die moderne communicatietechnieken opleveren. Alle interne papieren post van een bedrijf doorwerken is lastig, computers loslaten op de e-mails van medewerkers is dankzij de vooruitgang van informatie technologie wel mogelijk......Lees verder op vkbanen.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!