Prestatiebeloning schiet doel voorbij IQ TEST Nieuws

Prestatiegericht belonen zet werknemers er niet toe aan om harder te werken. Integendeel: ze gaan er soms zelfs minder door presteren. Dit blijkt uit onderzoek van de London School of Economics and Political Science (LSE).

Een analyse van 51 gescheiden experimentele onderzoeken naar financiële beloningen in werksituaties laat volgens LSE overduidelijk zien dat deze extra's ervoor kunnen zorgen dat werknemers minder vaak hun werk afronden en er bovendien minder plezier aan beleven.

Volgens de LSE blijkt uit de onderzoeksresultaten dat financiële prikkels de intrinsieke motivatie (motivatie die uit iemand zelf komt) kunnen verminderen. Ook kunnen ze ten koste gaan van ethische en andere redenen om te voldoen aan sociale normen op de werkvloer zoals eerlijkheid. De onderzoekers stellen dat als gevolg hiervan prestatiegerichte beloningen een negatief effect kunnen hebben op het totale presteren.....Lees het artikel van Gabor Mooij verder op hrpraktijk.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!