Probleemgedrag door angst en depressie IQ TEST Nieuws

Vooral meisjes die vanuit angst en depressie probleemgedrag vertonen, lopen later in hun leven, als ze volwassen zijn, verhoogde kans op agressieproblemen.

Dat concludeert onderzoeker Joni Reef van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum in een studie waarop ze vrijdag promoveert.

Twee keer zoveel kans Reef onderzocht of gewelddadige kinderen gewelddadige volwassenen worden. Uit het onderzoek blijkt dat ruim een vijfde (22 procent) van de kinderen die tijdens hun jeugd problemen hadden, ze nog steeds hebben als ze volwassen zijn. Angstige en depressieve kinderen hebben twee keer zoveel kans op dezelfde problemen tijdens hun volwassenheid dan anderen. Bij meisjes speelt dit probleem dus nog meer dan bij jongens, aldus Reef. Er zijn ook kinderen die probleemgedrag vertonen als reactie op hun omgeving, en dus niet vanuit zichzelf. Deze kinderen lopen volgens de onderzoeker juist minder kans op problemen als ze ouder zijn.

Bron: volkskrant

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!