Rekentoets verplicht voor middelbare scholier IQ TEST Nieuws

In 2010 begint een proef waarbij ongeveer 1000 leerlingen in het voortgezet onderwijs een rekentoets afleggen. Vanaf het schooljaar 2013-2014 wordt de rekentoets voor alle middelbare scholieren verplicht.

Dit heeft staatssecretaris Van Bijsterveldt (OCW) de Tweede Kamer laten weten.

Volgens Van Bijsterveldt moet het taal- en rekenniveau van scholieren omhoog. 'Dat doen we op een verantwoorde manier zodat scholen en leerlingen kunnen wennen aan de hogere ambities', aldus de staatssecretaris.

ReferentieniveausIn het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo worden referentieniveaus taal en rekenen ingevoerd. Hierin staat beschreven wat leerlingen op verschillende momenten in hun schoolloopbaan moeten kunnen op taal- en rekengebied.

De referentieniveaus worden vanaf 1 augustus 2010 in de wet vastgelegd. De niveaus worden tot 2014 geleidelijk vertaald naar de huidige toetsten en examens.

ToetsenMiddelbare scholieren krijgen in het schooljaar 2013-2014 voor het eerst te maken met eindexamens waarin referentiekaders zijn verwerkt.

Zij leggen dan ook verplicht een afzonderlijke rekentoets af als onderdeel van hun eindexamen. Dat geldt ook voor leerlingen zonder wiskunde in het examenpakket.

ProefVanaf 2010 begint een proef met de rekentoetsen. Welke scholen meedoen aan de proef, wordt in de loop van 2009 bekend gemaakt. Afhankelijk van de resultaten wordt besloten hoe de rekentoets uiteindelijk meetelt voor het diploma.

Bron:  Regering.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!