Taaltest bij sollicitatie voor internationale functie IQ TEST Nieuws

door PAOLA VAN DE VELDE  (telegraaf.nl).Nederlanders zijn trots op hun talenkennis. Engels, Duits, Frans en Spaans, we spreken een aardig woordje over de grens, zo denken we. Maar dat is vaak een overschatting.

„Zakendoen in een ander land en een andere taal is wat anders dan op vakantie een ijsje bestellen of 'Bold and the beautiful"kunnen volgen zonder ondertiteling", zegt Harald Kruifhof, directeur van Language Partners in Amsterdam. Hij pleit voor taaltests bij sollicitatieprocedures. „Vakkennis is één ding, maar om succesvol deals af te sluiten in het buitenland is het van groot belang om de taal goed te beheersen en tevens de lokale gewoonten te kennen."

Volgens Kruithof is het in België al heel gebruikelijk om bij sollicitaties voor internationale functies een taaltest af te nemen bij de kandidaten.„Op die manier weet je meteen welk taalvaardigheidsniveau een kandidaat heeft in een vreemde taal. Niveau A betekent dat je zelfredzaam bent.Je kunt dan de weg vragen, een broodje bestellen, een huis-tuinen-keukengesprekje voeren. Voor een vakantie is dit meer dan genoeg. Maar om je professioneel te handhaven moet je toch zeker niveau B halen. Helaas, de meeste Nederlanders redden dat, zelfs in het Engels, niet....." Lees verder op telegraaf.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!