Veel mis met kinderogen IQ TEST Nieuws

Uit DE TELEGRAAF-GEZOND & WEL van Dinsdag 29 september 2009.Auteur RENE STEENHORST.

Het aantal Nederlandse kinderen dat een bril of contactlenzen draagt ligt lager dan het gemiddelde. Bovendien ligt ook het percentage kinderen dat periodiek op oogcontrole gaat ruim de helft lager dan elders in Europa. Dat blijkt uit een representatief gehouden onderzoek.

De vraag is dan ook gerechtvaardigd: hebben kinderen in dit land nu zulke goede ogen of is er iets anders aan de hand?In Nederland lijkt enige terughoudendheid te bestaan om een oogspecialist te bezoeken, stelt het Europese bureau voor marktonderzoek Ipsos. Van de Nederlandse kinderen gaat procent tenminste elke twee jaar naar de optometrist; het Europees gemiddelde ligt op ruim 25 procent.Opvallend in de enquête is voorts dat vaker bij hun dochters (16,5 procent) een oogcontrole laten uitvoeren dan bij hun zoons (11,9 procent).Belangrijk is eveneens het verschil in leeftijd waarop ouders hun kind meenemen voor een oogcontrole. Tot acht jaar ligt dit rond de 11,5 procent, van 9 tot 13 jaar is het 19 procent, een verschil van bijna 10 procent op een leeftijd dat waarop oogcontrole van het kind uiterst belangrijk is.Vooral tot het tiende levensjaar lopen kinderen risico op het slechter worden van het zicht zonder dat het kind duidelijke klachten weet te uiten, stellen de onderzoekers.

Dikwijls compenseren kinderen hun zichtgebrek, hetgeen tot concentratieproblemen, hoofdpijn of leerstoornissen kan leiden....

Lees het artikel verder op www.info-fo.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!