Voorwaarts mars! IQ TEST Nieuws

#Muziek #Beweging ; Muziek heeft een invloed op de grootte van onze stappen.

Dat muziek een effect heeft op menselijke beweging wordt algemeen aangenomen. Maar tot nu toe heeft niemand dat effect volledig in kaart kunnen brengen.

Een opmerkelijke interdisciplinaire samenwerking tussen musicologen en ingenieurs van de UGent o.l.v. prof. Marc Leman en prof. Jean-Pierre Martens levert nu een doorbraak in het onderzoek.

Aan proefpersonen werd gevraagd om synchroon met een aantal muzikale stimuli mee te stappen, zodat hun stap en de puls van de muziek perfect overeen kwamen. Alle stimuli duurden even lang en hadden een tempo van 130 beats per minuut (BPM), waardoor verschillen in afgelegde afstanden enkel aan de stapgrootte toe te schrijven kon zijn. Vergeleken met het stappen op metronoomtikken hadden sommige muziekstukken een activerend effect (proefpersonen nemen grotere stappen), terwijl andere muziekstukken een relaxerend effect hadden (proefpersonen nemen kleine stappen). Dat resultaat toont aan dat muziek inderdaad een effect kan hebben op de stapgrootte, en dus op de kracht van een beweging....

Lees het artikel verder op UGent.be.

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!