Weg met de Baas IQ TEST Nieuws

Weg met de sturende manager. Organisaties presteren beter als ze worden geleid als een zwerm bijen: een enorme groep dieren die perfect samenwerken en grootse dingen bereiken.

De kredietcrisis heeft hem bovenmatig geërgerd. Die heeft het bewijs geleverd dat we nog altijd in onze oude reflexen vervallen: grote mannen napraten.

Massapyscholoog en organisatiespecialist Jaap van Ginneken (tegenwoordig verbonden aan de Ceram Business School in Nice) komt regelmatig bij grote bedrijven over de vloer, ook bij financiële instellingen. Hij zei het daar de afgelopen jaren wel eens: de zeepbel knapt een keer.Ze keken hem schaapachtig aan, of lachten hem zelfs uit. Van Ginneken: 'Collectieve verdwazing, groupthink.'

Net als de crisis ergerde hem ook de oplossing die iedereen direct aanhing na de val van Lehman Brothers op 15 september: Keynesiaans geld in de economie pompen. Hoe kon het dat de hele wereld ineens voor massale overheidsinvesteringen was? Omdat zelfs aartsconservatief Bush voor zo'n 'socialistische' oplossing was en het dus wel zou deugen? Zelfs in kranten werd over alternatieven niet gesproken. Inmiddels zijn we een half jaar verder en zien we in dat de overheidsfinanciën gierend uit de hand laten lopen, toch niet zo handig is....Lees verder op intermediair.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!