Architect is vaak creatief en heeft ruimtelijk inzicht

Een architect is over het algemeen creatief en heeft daarnaast ruimtelijk inzicht. Kan jij ook ruimtelijk denken en ben je artistiek? Grote kans dat een opleiding bouwkunde of architectuur goed bij je past. Ruimtelijk inzicht is een vorm van intelligentie die bouwkundigen en architecten van nature bezitten. Daarnaast zijn ze vaak creatief. Heb je altijd gedroomd dat je gebouwen zou designen? Of dat je uiteindelijk je eigen huis zou bouwen? Dan is het misschien handig om een opleiding te volgen die je hiervoor klaarstoomt. Een bouwkunde opleiding of architectuuropleiding is de manier om jouw dromen waar te laten maken.

 

Bouwkunde opleiding

De opleiding bouwkunde is momenteel een opleiding die erg populair is. Dit komt niet alleen, omdat mensen hun dromen willen laten uitkomen. De voornaamste reden dat de bouwkunde opleiding populair is, is omdat de bouwsector enorm druk is door de economische groei die het heeft ondergaan de afgelopen jaren. Hierdoor is het makkelijk om een baan te vinden na de opleiding.

Met de bouwkunde opleiding kun je vele kanten op, je leert er niet alleen theoretische informatie over bouwkunde. Maar je krijgt ook genoeg praktische informatie mee in de vorm van stages om een goede start op de banenmarkt te maken. Je kunt drie kanten op met de bouwkunde opleiding. Allereerst kun je architect worden door de architect opleiding te volgen, verder kan je ook binnenhuisarchitect worden. Daarmee leer je vooral hoe je een huis van binnen helemaal designed. Ook is het mogelijk om interieurarchitect te worden.

 

Architectuuropleiding

Als je eigenlijk al weet welke kant je opgaat en dat dat de architectuur opleiding is dan staat ontwikkeling en kennis op bouwkundig gebied centraal. Je zal niet alleen creatieve en esthetische vaardigheden krijgen, maar ook leer je ruimtes verkennen en deze te analyseren om veranderingen door te voeren. Zo zal je leren hoe je gebouwen ontwerpt die jarenlang mee kunnen gaan door de vaardigheden in licht, vormgeving, materiaal en kleur die je tijdens deze opleiding hebt vergaard. Met alle kennis die je tijdens deze opleiding hebt gekregen kun je ook jouw droom om je eigen huis te bouwen laten uitkomen!

 

Maar hoe bepaal ik of ik de skills bezit voor het beroep van architect?

Met een architectuuropleiding leer je de vaardigheden die nodig zijn voor het beroep van architect. Maar het is wel handig als je al bepaalde soft skills hebt. Voor een architect is het van belang dat je ruimtelijk inzicht hebt en creatief bent. Met een IQ test die je ruimtelijk inzicht meet, kan je vaststellen of je driedimensionaal kan denken. Creativiteit kan je vaststellen met een competentietest.