Als we een fout maken IQ TEST Nieuws

#Brein #Aandacht #Fout ; Brein onderscheidt impulsieve fout van fout door verslapte aandacht.Als we een fout maken, kunnen onze hersenen onderscheiden of het gaat om een impulsieve fout of om een fout doordat onze aandacht verslapt is. Deze twee soorten fouten brengen een verschillende hersenrespons teweeg.
Dit blijkt uit onderzoek van cognitieve neurowetenschappers van de UvA. De onderzoeksresultaten zijn onlangs gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The Journal of Neuroscience'.
Ons brein blijkt goed voorbereid op wat er moet gebeuren na het maken van een fout om een volgende fout te voorkomen: moeten we ons minder laten leiden door impulsen of onze aandacht weer herpakken? De onderzoekers - Joram van Driel, Richard Ridderinkhof en Mike Cohen - maken het bestaan van twee "subsystemen"in de hersenen aannemelijk. Deze subsystemen verschillen in zowel het netwerk van hersengebieden dat actief is (gebieden voorin versus gebieden achterin het brein) als in de taal waarin ze communiceren (theta-golven versus alpha-golven)...
Lees het artikel verder op UvA.nl.

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!