Burn-out te zien in hersenen IQ TEST Nieuws

Wetenschappers van het Donders Instituut in Nijmegen, onderdeel van de Radboud Universiteit, zijn erin geslaagd burn-out aan te tonen in de hersenen van patiënten. Daarmee is burn-out voor het eerst vast te stellen op grond van objectieve gegevens.

De universiteit noemde dat donderdag een doorbraak. Burn-out wordt niet overal ter wereld als officiële aandoening erkend. Bijvoorbeeld in de Verenigde Staten bestaat burn-out officieel niet. In Nederland heeft naar schatting 5 procent van het ziekteverzuim op het werk te maken met burn-out. Van die groep blijft de helft zeer lang afwezig of komt zelfs nooit meer op het oude werkniveau terug. Burn-out is anders dan depressie of het chronischevermoeidheidssyndroom CVS, omdat de klachten van overspannenheid duidelijk 'werkgerelateerd' zijn. De Nijmeegse onderzoekers lieten proefpersonen hun ogen openen en sluiten in ontspannen toestand en maakten daarbij opnames van hun hersenactiviteit.

Meer op nu.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!