HET WREDE BREIN IQ TEST

Waarom in elk van ons een moordenaar schuilt.

Bij bol.com 29,95 euro (+ 1,95 verzendkosten) Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis Bij Bruna 29,95 euro Thuis bezorgen 1 tot 3 werkdagen (1,95 verzendkosten) Bestellingen vanaf 50 euro gratis thuisbezorgd. Levertijd via winkel 3 tot 5 werkdagen (geen verzendkosten) Online Reserveren.

 

Een bijzonder interessant boek waar de lezer wordt geconfronteerd met de studie over de reden waarom bepaalde mensen op een bepaald ogenblik over de grens gaan en onverwachte of ongewenste gedragingen gaan vertonen. In onze maatschappij merken we dat meer en meer mensen overgaan tot het plegen van misdaden en misdrijven, en de vraag is waarom deze mensen dit doen? Is dit getekend door een maatschappelijk kader? Is dit aangeboren? Is dit rationeel te vatten? Of is er wat anders gaande? We kennen de spreuk van advocaat Vermassen, dat in ieder van ons een moordenaar schuilt… Wel, dit lijkt ook het standpunt te zijn van de auteur van dit boek. Het is een studie van de gruwelijke kant van de mens, die in bepaalde omstandigheden wel degelijk overgaat tot het plegen van de meest onmenselijke daden. Het blijft een fascinerend gegeven te merken dat de mens inderdaad wel degelijk van de ene dag op de andere verandert in een verschrikkelijk moordmachine, en dat dit soms helemaal niet voorzienbaar was… Denk aan de conflicten in Congo, ex-Jougoslavië, het Nazi-Duitsland… Maar ook meer individueel, zoals het mishandelen van gevangenen door militairen in Abu Greib, Guantanamo, en zovele andere situaties. Op alle mogelijke domeinen kunnen we de duistere kant van de mens ontdekken, en met dit boek krijg je eigenlijk een analyse van deze afschuwelijke kant van de mens, maar ook een benadering om te begrijpen waarom mensen wel degelijk zo kunnen degenereren. En het is niet geruststellend, want eigenlijk wordt gesteld dat we toch nog wel heel wat aspecten van ons genetisch materiaal uit het dierlijk verleden meedragen, en dat we eigenlijk veredelde dieren zijn met de impulsiviteit en de ingeboren tekens die we blijven meedragen, hoe we ons ook willen en kunnen overtuigen dat we daar boven staan. Een onthutsend relaas, confronterend, maar toch ook wel duidelijk en overtuigend, en met een begrip voor de realiteit van alle dagen.

 
   « Artikelen overzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!